Weturitallit

Kuuluisat suomalaiset kilpatanssijat

by on Sep.11, 2014, under Vinkit

Taitavilla tanssijoilla on synnynnäisiä ominaisuuksia joita hiotaan varsin rankalla treenauksella. Itsekuri on tärkeää sekä tanssin parissa että vapaa-aikana. Ollakseen jäntevä, hoikka, vahva, kestävä ja niin edelleen, tanssijalta vaaditaan terveellisiä ruokavaliota sekä lepoa.

Kilpatanssi on urheilumuoto. Kuten muissakin urheilulajeissa, kilpailuja on sekä amatööreille että ammattilaisille. Kilpatanssin tiukkoja arvosteluperusteita on seitsemän, joista tärkein on tahti ja rytmi. Mukana listalla ovat teknisyys ja sujuvuus liikkeissä ja vartalon asennossa eikä taiteellistakaan puolta ole unohdettu: musiikin tulkinta elein ja ilmein otetaan huomioon, samoin jopa yleisölle tanssiminen.

Ammattitanssijan ura alkaa usein voimistelulla, kuten esimerkiksi Merja Satulehdon kohdalla. Hän tuli kuuluisaksi kilpatanssijana, mutta takana oli jo vaikka minkälaista liikunta- ja tanssikokemusta. Ammattitanssijan ura ei ole yleensä kovin pitkä, joten taitoa on hyvä hyödyntää muilla konstein. Monet entiset tanssijat siirtyvät joko tanssinopettajiksi tai kilpailujen tuomareiksi, kun nuoria, notkeampia ja nopeampia kilpailijoita alkaa tulla kuvioihin. Hyvällä tanssin ohjaajalla että tuomarilla on oltava omaa kokemusta alasta, joten liukuma näiden alojen välillä on luonnollista.

Suomen menestynein kilpatanssipari ovat Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääksö. Heillä on monia kansainvälisiä voittoja takanaan. Menestyviä suomalaistanssijoita ovat myös Sami Vainionpää ja Merje Styf, sekä Jutta ja Sami Helenius.

Monet entiset kilpatanssijat ovat esillä tv:ssä. Esimerkiksi Salatut elämät-sarjasta tuttu Emil Hallberg voitti junioreiden SM-hopeaa 2010 ja 10-tanssin SM-kultaa 2013.

Tanssii Tähtien kanssa-ohjelmaan on kerätty suomalaisten kilpatanssijoiden kerma – seikka, mikä on pitänyt ohjelman tason hyvänä ja katsomisen arvoisena. Näistä esimerkiksi Susa Matson ja Marko Keränen. Sanna Hirveskari on toiminut ammattitanssijana ja sittemmin ryhtyi myös juontamaan ohjelmaa.

Hyvin kehittyneen tanssijan esitystä on ilo katsella. Mitä helpommalta tanssi saadaan näyttämään, sitä vaikeampaa sen toteuttaminen yleensä on.