Weturitallit

Musiikki tekee pelin

by on Nov.04, 2017, under Vinkit

Musiikki ei ollut ensimmäisenä kehittyvien osa-alueiden listalla pelimaailmassa. Pelit keskittyivät vuosikausia grafiikan uudistamiseen ja pelialustojen kehittämiseen. Juonet ja erikoistoiminnot tulivat osaksi pelejä, mutta taustalla kuului useimmiten vain taustamusiikkia. Musiikin nouseminen tärkeäksi osa-alueeksi muiden rinnalle on tapahtunut melko nopeasti ja siitä on kiittäminen pelimusiikin ammattilaisia.

Kun pelimusiikki alkoi saada jalansijaa pelaajien keskuudessa, nousivat pelimusiikin tekijät vaatimaan oikeuksiaan. Nykyisin siinä nähdään jo valtavia voimavaroja, jotka on mahdollista valjastaa jopa vientituotteeksi tulevaisuudessa. Viime vuosien aikana järjestetyt konsertit ja spektaakkelit pelimusiikin saralla ovat keränneet lähes aina katsomot pullolleen.

Muusikot peleissä

Musiikki on läsnä joka paikassa, osan aikaa sen kuuluukin olla taustalla soivaa mainosmusiikkia, jonka tarkoitus riippuu paikasta. Ostoskeskuksissa ja mainoksissa sen tulee luoda positiivisia tunnelmia ostosten teon lomaan, kun taas elokuvissa ja peleissä musiikki kertoo pelin etenemisestä ja ohjaa osaltaan pelaajaa. Musiikkislotit ovat viime aikoina tuoneet musiikin jättiläiset ja pelit yhteen, kuten Guns N’ Roses -slotti joka on kunnianosoitus 90-luvun suurimmalle rockbändille. Netticasino tarjoaakin parhaan elämyksen päästä nauttimaan musiikin jättiläisistä.

Musiikin arvostus on lisääntynyt, sillä sen vaikutuksien tutkimisessa ollaan vasta alkumetreillä. Jokainen musiikin ystävä tunnustaa lempimusiikin rentouttavan ja voimaannuttavan vaikutuksen. Rankan urheilusuorituksen tai pitkän työpäivän jälkeen mitä parhainta rentoutusta on laittaa soimaan musiikki, joka laukaisee kehon ja mielen jännitystiloja. Musiikki on myös hyväksytty osaksi monia hoitomuotoja, joilla pyritään tulevaisuudessa hoitamaan mielen kautta myös kehoa.

Kaikki musiikki on arvokasta

Musiikki on kokemus, josta on turha kiistellä. Musiikki hoitaa, rentouttaa, innostaa, vahvistaa keskittymistä, rauhoittaa ja luo muistoja. Se on tapa ilmaista ja vahvistaa tunnelmaa.

Pelimaailmassa musiikista on tullut varteen otettava tekijä, jota ei enää sysätä taka-alalle, vaan sen avulla markkinoidaan uusia pelejä. Pelien alkuajoista on harpattu nopeasti uuteen aikaan, taustalla kuuluva piippailu ei riitä, sillä yleisö vaatii laatua myös korvilleen. Pelimusiikin ammattilaiset ovat jo konserttisaleissa, tulevaisuudessa heitä nähdään lavoilla varmasti tiuhempaan ja pelimusiikki muodostuu yhdeksi muiden kategorioiden rinnalle nousevista arvostetuista musiikkilajeista.