Weturitallit

Suomen tanssikilpailuita

by on Sep.04, 2014, under Vinkit

Jos tanssi kiinnostaa, löydät netistä mahtavan Suomen Tanssiurheiluliiton sivut, joita tutkimalla löydät heidän todella kiireisen kilpailukalenterin sekä muuta informaatiota tanssista harrastuksena sekä koulutuksesta. Tanssitoimintaa on pitkin maata, joten missä sitten asutkin, estit helposti läheisimmän paikan itsellesi. Pääset tapahtumiin mukaan – vaikkapa kilpailu tasolla – iästäsi ja kokemuksestasi riippumatta.

Tanssi on tietenkin hauskinta, kun osallistut siihen itse. Hyödyt tanssin antamista ”sivutuotteista”, kuten hyvä kunto ja sosiaalinen tapaaminen, kun hyörit parketilla itse. Kaunis ja taidokas tanssi on laadukasta ja näyttävää, etenkin kun katselet alan ammattilaisen kilpailuja.

Kilpailuista kannatta hakea tietoa ajoissa esimerkiksi netistä ja paikallis- tai valtakunnallisten lehtien ilmoituksista. Muista että ”etsivä löytää”, joten kun asia kiinnostaa, niin tietokin siihen löytyy pikku penkaamisella. Tanssien järjestäjien tulee toimia tehokkaasti, jotta tapahtumaan tulee väkeä. Voit itse auttaa ilmoittamisessa, kun liität tanssikilpailun mainoksen omaan Facebook sivuusi. Monetkaan tanssikilpailut eivät ole niin kuuluisia, kuin vuosittaiset Tangomarkkinat, jotka koko Suomi varmaan tuntee.

Televisiossa pällätään tanssia koska asiasta tehdään viihdettä ammattilaisittain. Näin etenkin ohjelmassa Tanssii tähtien kanssa eli TTK! Esitykset on luotu mielipiteitä herättämään, olipa kysymyksessä asut, taito tai taidottomuus, ja tietenkin liikehdinnän seksikkyys sekä hauskuus – silmänruokaa on runsaasti. Kyseenalaista on, edistääkö ohjelma tanssia taiteena tai liikunta muotona.

Usean eri tanssilajien kilpailuja kannattaa katsoa, sillä kilpailuja on tuhansia ja taso Suomessa on korkeaa.