Weturitallit

Tanssii tähtien kanssa

by on Sep.01, 2014, under Vinkit

Strictly Come Dancing aloitti uuden suosikki ohjelmasarjan Englannissa 2004 ja siitä on paisunut versioita eri puolilla maailmaa. Ohjelmaa on viety jo yli 40 maahan. Suomeen sama formula kopiotiin 2006 eikä sen suosiolla näytä olevan rajoja. Laatua ohjelmaan tuo ammattitanssijoiden sulavuus ja mielenkiintoa saadaan melkein tanssitaidottomien yrityksistä tanssinopettajan saattelemana. Tuomareilla on panoksensa asiaan ja päällepäätteeksi tv:n katsojatkin pääsevät leikkiin mukaan yleisö äänestyksin. Kotimaassaan Isossa-Britanniassa Strictly-ohjelmasta on monen monta versiota, kuten jouluna ja hyväntekeväisyyteen kohdistuvat näytännöt.

Kilpailussa parien lukumäärä on noussut kahdeksasta kymmeneen. Mukana ammattitanssija lisäksi on usein laulajia ja näyttelijöitä, malleja, juontajia ja urheilun parissa menestyviä julkkiksia. Sakkiin on eksynyt myös muutama poliitikko, kokki, vaatesuunnittelija ja parturikampaaja. Voittajana on kahdeksasta edellisestä vuodesta jopa neljänä vuotena ollut laulaja. Kisan on kaksikertaa voittanut Miss Suomi kilpailun voittaja.

Vuoden 2013 kilpailun tulokset olivat todella arvaamattomat. Musiikista ja kulttuuri-aiheista tunnettu Raakel Lignell putosi ensimmäisessä karsinnassa, mutta ponnahti kilpaan takaisi loppusuoralla, kun pronssin saavutetut Harri Syrjänen loukkaantui. Raakel Lignell pyyhälsi parketeilla voittoon kisan kunniaksi Jani Rasmuksen käsivarsilla.

Kuten kaikessa kilpailuissa, yleisöllä on suosikkinsa, joka perustuu kaikenlaiseen henkilökohtaiseen mieltämiseen. Kohtalo käy joskus peliin mukaan, kuten näimme viimevuonna, joten kilpailuun tulee ennen arvaamattomia kiemuroita. Koska Tanssii tähtien kanssa herättää paljon keskustelua, se pistää katsojia arvuut